Vegansk Grøntsagsgrød

grøntsagsgryde*Denne opskrift er 100 % vegansk

Jeg er ikke den store grødspiser, så har vi det på plads. Jeg er ikke til chiagrød og havregrød, og har heller adrig været det. Men jeg ved at grød ofte mætter rigtig godt, og da jeg tit har svært ved at spise 3 måltider om dagen pga af min ibs, er mættende mad som grød en god løsning. Jeg ville derfor gerne finde/skabe en form for grød, som jeg godt kunne lide og som mættede rigtig godt. Den skulle være fuld af smag og have masser af bid i.

Derfor udviklede jeg denne lækre grød, baseret på alle de ting jeg elsker at spise.

Grøden er meget nem at lave. den mætter helt vildt!! Den er også rigtig god at opvarme dagen efter. Derudover er den fyldt med grønsager, nødder og god smag.

Det skal du bruge: (3-4 personer)

– En pose med frosne ærter og gulerødder (kan fås i Rema100 fx.)

– En pose frosne sojabønner (kan fås i Rema100 fx.)

– En lille skål blandet nødder, jeg brugte mandler og valnødder

– En lille pose blandet salat

– 1 pose gule eller grønne flæk ærter

– 1/2 – 1 hel dåse kokosmælk

– Grøn eller rød curry paste

– 1 tsk gurkemeje

– 1/2 tsk stødt ingefær (kan godt undværes)

– Citronolie

– 1 dåse kikærter

Sådan gør du:

Du starter med at sætte flæk ærter til at koge, man skal ofte først opbløde ærterne inden man koger dem. Jeg koger normalt bare igennem, og opbløder dem ikke inden, de skal cirka have 45 min – 1 time.

Når ærterne er ved at være kogt færdigt, begynder du at tø sojabønner, ærter og gulerødder op, i en stor skål som du fylder med kogende vand så det dækker grøntsagerne. Det tager omkring de 10 min at tø dem op, og du hælder vandet fra. Opvarm en stor gryde med lidt smagsneutralolie i, og kom dine optøet grønsager i og dåsen med kikærter, drys gurkemejen og ingefæren over, og rør rundt. Lad det hele stege i 6 min, så det lige er blevet lunet med krydderierne.

Nu skal flæk ærter og en halv dåse kokosmælk tilsættes i gryden. Du tilsætter kun en halv dåse af kokosmælken, fordi at grøden ikke må blive for tynd. Du kan altid tilsætte mere kokosmælk hvis nødvendigt. Så tilsætter du 4 tsk curry paste, og tilsmager med salt og peber.

Lad retten koge uden låg på, og omrør ofte. Hvis grøden er en smule for tynd kan den gøres tykkere med lidt maizena eller andet stivelse som kartoffelmel. Hvis du gør dette skal du lade grøden koge mindst 10 min mere, så det ikke påvirker smagen.

Servering:

Når du serverer grøden topper du den med citronolie, skyllet salatblade og en god håndfuld nødder.

Grøden kan nemt gemmes i cirka 4 dage i køleskabet, og kan også fryses ned.

God fornøjelse

Louise Knygberg

gryderettæt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s