Fugtig æble/rom dadelmasse

IMG_4015_Fotor

Idag vil jeg vise jer en opskrift jeg har brugt lidt tid på at finde ud af. Denne opskrift kan faktisk fryses ned, og man kan vælge at lave dadelmassen til kugler, eller skære massen i skiver. Denne opskrift er meget nem, og du får en lækker fugtig masse ud af det.

Det skal du bruge:

  • 1 stort rødt æble
  • 2-3 tsk rom essens
  • 1 stor bakke fugtige dadler
  • 2-4 spsk havregryn
  • 2-3 spsk æblemost
  • 3 spsk kakao

Sådan gør du:

Start med at kører dit æble og dine dadler i en foodprocesser, til de er blevet en god tyk masse. Derefter tilsætter du rom essens (start med 2 tsk, og tilsæt mere hvis du ønsker senere) og tilsæt din æblemost. Kør det hele sammen og tilsæt nu 2 spsk kakao og 2 spsk havregryn, kør det hele sammen så dadelmassen er jævn. Er massen meget våd tilsætter du mere havregryn og er den for tør tilsætter du mere æblemost. Nu skal du smage på din masse, dette gør du for at finde ud af om du vil have mere kakao eller rom smag i. Når du er tilfreds med din dadelmasse, kommer du den i en skål og sætter den på køl i en times tid.

Når massen er kold, kan du enten vælge at rulle den til en stang som på billedet og ligge den på køl igen, eller fryse den og spise en anden dag. Du kan også lave dadelkugler af massen med det samme, og rulle dem i kakao, sesam, kokos eller hakket nødder. Dadelmassen skal opbevares på køl, hvis den ikke skal spises med det samme.

Håber i kan lide opskriften

Held og lykke i køkkenet

Louise Knygberg

IMG_4021_Fotor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s