Urtedrik mod virus

IMG_5108_Fotor

Der er mange som ikke tror på at urter kan have en kraftfuld virkning på sygdomme i kroppen. Jeg skal da også være den første til at sige, at mange urter og helsekostprodukter ikke har den vilde effekt altid. Der dog heldigvis mange ting der virker, og som ikke bare pjat og penge ud af vinduet. Hvis man skal have held indenfor urteverden, skal man gøre sin research. Jeg er dybt interesseret i urter/planter og deres virkning på kroppen. Derfor bruger jeg også store dele af min fritid på at søge på lægeplanter, og finde frem til hvordan jeg kan bruge dem i min dagligdag. Heldigvis har jeg også min gode veninde Klara, som ved alt om planter og urter fra hendes studier, og hun er en stor hjælp og inspiration i dette univers. Du kan finde link til hendes instagramkonto her. 

Idag vil jeg vise jer hvordan man laver en urtete, som kan hjælpe med at dæmpe og hæmme symptomer fra virus. Den kan afhjælpe smerter i halsen ved hoste og synkebesvær. Den lindrer ubehag, og gør det lettere at sove om natten. Derudover er den med til at stoppe et begyndende sygdomsforløb, eller forkorte et nuværende. Teen dræber ikke virus, men den hæmmer den inflammatoriske tilstand som fx kan opstå i slimhinderne under sygdom. Teen kan også bruges imod milde former for infektioner, da den har lidt af den samme virkning som antibiotika. (dog bør man søge læge ved svære infektioner)

Jeg har udviklet på min urtete i cirka et år, og er blevet meget tilfreds med de urter den indeholder nu.

Ingredienserne i teen er: (En stor kop/stort glas)

  • Askeblade (1,5 tsk)
  • Vejbred (1,5tsk)
  • Bukkehornsfrø (1tsk)
  • Lakridsrodste (1 tsk)
  • Evt honning, hvis du ikke er veganer  

Teen kommes i en te-si, og skal trække i minimum 10 min. Lakridsrodsteen tilsættes grundet den giver blandingen en bedre smag. Du kan derfor sagtens udlade den, eller tilsætte en anden smag, som du bedre kan lide. Selve teen smager knap så godt, men man vender sig til den lidt bitre urtesmag. Sødemiddel og lidt havremælk kan også hjælpe på smagen. Teen skal trække længe, dette gør at flere gode egenskaber fra urterne kommer ud i vandet.

Jeg drikker teen 3 gange om dagen, morgen, middag og aften. Særligt om aften er den super god til at stoppe hoste natten lang. Det er vigtigt at drikke den selvom man måske føler at halsen har det bedre om eftermiddag, da virkningen ikke holder for evigt. Du skal heller ikke overdosere teen, da det ikke vil give dig en bedring virkning, og du kan få ondt i maven af for meget urtete.

Hvis du sidder og tænker hvor du kan købe urterne, så sælges de til billige penge i helsekostbutikkerne som tørret blade fra mærket Naturdrogeriet. Lakridsrodsteen jeg bruger er fra A. C. Perchs. Te-sien kan sikkert fås mange steder, og i kan sikkert også finde alternativer til den, men jeg har købt min i butikken Smukt Brugt på Amagerbrogade.

Håber i kan få gavn af denne te, den hjælpe mig. 

Louise Knygberg 

IMG_5129_Fotor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s