Æbler med vegansk chokolade

IMG_5366_Fotor

Skal til julefrokost idag hos min mutti. En julefrokost vi har holdt sine jeg var helt lille med familie og venner. I år er lidt anderledes for mig, da jeg spiser langt mere plantebaseret, og mindre og mindre animalsk end da jeg levede rent vegetarisk. Dette fører jeg også med i julen, og derfor har jeg valgt bla. til denne her julefrokost at lave veganske snacks at tage med. Jeg har dadelkugler, men fik også lige lavet dem her idag mums.

Det skal du bruge: 1-3 personer

  • Vegansk chokolade 1 plade (stor)
  • 1/4 tsk stødt  kanel
  • 1/4 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 tsk stødt anis
  • 1- 2 store æbler
  • Drys/topping (mandler, frysetørret bær, kokos osv.)

Sådan gør du:

Jeg skyller først mine æbler godt, skærer dem i mundrette, ikke totalt tynde skiver og stikker kernehuset ud med en lille hjerteformet småkage udstikker. (du kan også bare skærer det ud med en kniv, eller en anden lille udstikker form).

Derefter begynder du at smelte din chokolade i et vandbad, jeg tilsætte også lidt krydderier til den smeltet chokolade, men den kan undlades. Mens den smelter og du stadig holder øje med den, finder du din topping. Du kan hakke dine nødder eller stille din topping frem så den er klar til at komme på æblerne.

Når chokoladen er smeltet er det bare at gå igang med at dække æblerne med den. Lig æblerne med chokolade på et spækbrat med bagepapir, og drys på den våde chokolade din valgte topping.

Skal du hurtigt servere/spise dem, kommer du de færdige julegodter i fryseren i 10 min. Ellers kan en tur i køleskabet klarer det. Du kan også vælge at toppe æblerne med lidt karamel, honning, flormelis eller sirup!

Rigtig god jul og julefrokoster til jer alle 

Louise Knygberg 

IMG_5353_FotorIMG_5374_Fotor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s