Hjemmelavet æblegløgg

IMG_5192_Fotor

Jeg elsker gløgg!!! Som i elsker gløgg ❤ Men pga mine maveproblemer bliver jeg meget let syg af alkoholiske drikke. Derfor kastede jeg mig ud i at lave æblegløgg i år med min dejlige veninde og bloggerkollega Maria fra “Marialottes”. Denne æblegløgg er nem at lave, det kræver ikke lang tid eller særlige køkkenfærdigeheder og overskud. Dermed en god ting at lave i den travle juletid.

Det skal du bruge: 2-3 personer

  • 1L Æblemost (ikke juice)
  • 1 øko appelsin
  • 4-5 store kanelstænger
  • 1 lille håndfuld hele anisstjerner
  • 1-2 tsk kardemomme
  • 8 skiver friskt ingefær
  • en god stor håndfuld mandelsplitter
  • 1-2 spsk kokossukker (alle sukkerformer kan bruges)

Sådan gør du:

Hæld din æblemost i en gryde, og begynd at varme den op langsomt. Skær appelsinen i skiver ikke for tykke, og skær din ingefær i skiver,  og tilsæt i æblemosten. Kom nu krydderier, sukker og mandelsplitter i gryden, det hele skal opvarmes på medium varme og røres i løbende. Cirka 10-15 min er nok, og derefter kan den trække på lav varme i 5 min mere. Jo længere tid den trækker desto mere smag. Dog skal man være opmærksom på at appelsinskal kan indeholde bitterstoffer som ikke smager godt, og komme frem hvis det trækker meget længe.

Hvis man ikke kan lide varm æblemost, kan man sagtens drikke æblegløggen kold. Husk at fjerne appelsinskiverne, kom så mosten på køl efter opvarmningen, og lad den trække natten over. Så får du en meget smagsfuld kold juledrik.

Held og lykke i køkkenet

Louise Knygberg 

IMG_5194_FotorIMG_5172_Fotor

One thought on “Hjemmelavet æblegløgg

  1. Pingback: Appelsingløgg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s