Parsley Salad – with black beans and raspberry

IMG_6788_Fotor

(scroll for english)

Denne skønne salat er fyldt med frisk persille. Jeg synes at vi bruger urter mere som krydderi end faktisk som mad i sig selv. Persille er en fantastisk krydderurt, og hvis man har nok kan den bruges som salat! Urter kan sagtens bruges som fylde i en ret, hvor de både vil tilføje smag, men også mætte. Vi skal begynde at bruge urter i større mængder end vi har gjort før. Det smarte ved urter er at de nemt kan dyrkes hjemme i ens vinduesskærm eller have. Så det er bare at finde urterne frem og lave en masse lækre retter med dem. Her er mit bud på en salat med persille.

Det skal du bruge:

 • 1 stort bundt krus persille
 • 1 stk kinaradise på 10 cm
 • 1 håndfuld hindbær
 • 1 stor håndfuld feld salat
 • 1 håndfuld af det grønne fra forårsløget
 • 1 halv dåse sorte bønner ca. 200g
 • 1 stor avocado
 • 0,5 dl soya
 • 1 dl teriyaki
 • 2 spsk ristet sesamfrø

Sådan gør du:

Skyl alle dine grøntsager godt og grundigt. Start med at hakke din persille godt, men ikke alt for fint da der godt må være lidt bid i. Lig persillen som bund, og kom skyllet feld salat ved siden af. Skær helt tynde skiver af din kinaradise og kom i salaten. Hæld vandet fra dine bønner og lig dem i salaten og også hindbærene. Afslut lige inden servering med at skærer en avocado over i to dele og drys salaten med lidt ristet sesam. Gem 1 spsk sesam til din dressing.

Dressing er meget simpel; bland soya og teriyaiki i en skål med 1 spsk ristet sesam og lad det trække i køleskabet i ca 10 min, gerne længere hvis der er tid.

Pynt gerne salaten med fx skovsyre som jeg har på billedet, og server gerne med en kom grøn te.

 

 

IMG_6779_Fotor

This beautiful salad is filled with fresh parsley. I think we use herbs more like spice than actually as food in itself. Parsley is a wonderful spice and if you have enough it can be used as a salad! Herbs can easily be used as filling in a dish where they will both add flavor, but also fill your tummy. We must start using herbs in larger quantities than we have done before. The clever thing about herbs is that they can easily be grown at home in one’s kitchen or garden. So just find the herbs and cook a lot of delicious dishes with them. Here is my take on  a parsley salad.

You’ll need:

 • 1 large bunch of parsley
 • 1 piece of 10 cm chinese radish
 • 1 handful of raspberries
 • 1 large handful of salad (spring salad)
 • 1 handful of the green bit on the springonion
 • 1 half canned black beans approx. 200g
 • 1 large avocado
 • 0.5 dl of soya
 • 1 dl teriyaki
 • 2 tablespoons roasted sesame seeds

Here’s how you do it:

Rinse all your vegetables well and thoroughly. Start choping your parsley well, but not too fine. Lay the parsley as the salad base in a bowl, and the salad next to it. Cut whole thin slices of your chinese radish and come put in the salad. Pour the water from your beans and add them in the salad and also the raspberries. Finish just before serving by cutting an avocado into two parts and sprinkle the salad with a little toasted sesame. Save 1 tablespoon of sesame for your dressing.

The dressing is very simple; mix soy and teriyaiki into a bowl and 1 tablespoon roasted sesame and let it gain some flavor in the fridge for about 10 minutes, preferably longer if there is time.

Decorate the salad with edible flowers perhaps, as I have on the picture, and serve with some lovely health green the.

One thought on “Parsley Salad – with black beans and raspberry

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s