Pebermynte til maven – ibs

Pebermynte gir en frisk og god smag te, men vidste du, at pebermynte har nogle fantastiske virkninger på maven? Pebermynte som faktisk blevet brugt i over hundreder af år som urtemedicin, er virkelig en vidunderlig urt til tarmene.

Anvendelse af pebermynte:
pebermynte er god mod forstoppelse, diarré og oppustethed. Dens naturlige olie i pebermyntebladene, indeholder menthol, og menthol hjælper tarmvæggene med at slappe af. Dette gør hele fordøjelsesflowet meget mere frit, og hvis du har mavekramper  reduceres de markant af netop methol. Pebermynte er også en urt, der ofte bruges til at behandle symptomerne på IBS (irritabel bælgsymptomer).

Du kan drikke pebermynte som en te, eller du kan få olie, piller eller kapsel med det. Den mest effektive måde at bruge pebermynte i min erfaring på er at tage den som kapsel indeholdende olien. Kapslerne kommer længere ned i tarmene end teen, olien osv.. Derfor kan du få mest muligt ud af pebermynten på den måde. Men jeg kombinerer det at drikke pebermynte og tage kapslerne for det bedste resultat muligt.

Hvis du køber te, får du kun tørrede blade af pebermynte. Du kan også bruge friske pebermynte blade til at lave en stor frisk cuppa, dette vil nemlig indeholde større mængder af pebermynteolie.

 

 

2 thoughts on “Pebermynte til maven – ibs

  1. Hej Malina

   Jeg køber Obbekjærs olie kapsler: https://www.matas.dk/obbekjaers-mintosan-pebermyntekap-200-mg-90-kap?itc=raptor
   Da det er dem man kan få de fleste steder i DK
   Jeg har dog også været glad for I Say pillerne, som kan købes på apoteket og matas: https://www.matas.dk/i-say-oppustet-30-kapsler?itc=raptor

   Hvis du skal have det produkt som jeg synes er det bedste, købes det ikke i dk.
   Det hedder Colpermin og jeg køber mit fx over Amazon: https://www.amazon.com/Colpermin-Peppermint-Capsules-Irritable-Syndrome/dp/B000KU71A2

   Håber du finder nogen der virker for dig
   Louise Knygberg

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s