Juice guide

Det at juice har været populært i mange år, og ses lidt som en sundhed/vægttabs-dille…

Det synes jeg faktisk at ærgerligt. Jeg bryder mig ikke om juicekurer, eller juicefaste som nogen kalder det. Det kan på mange måder hjælpe en med at tabe sig, men det er som oftes kun vand i kroppen som man vil miste. Dette giver også en rar let følelse, men det holder ikke særligt længe, og vil komme igen så snart du begynder at spise normalt.

Hvis du gerne vil juice skal du gøre det fordi du gerne vil have flere gode næringsstoffer i kroppen. Ellers skal du gøre det fordi du ønsker at indtage en stor mængde af en grøntsager eller frugt for sundhedens skyld. En juice lavet på store mængder selleri kan Fx hjælpe rigtig mange med maveproblemer, og en juice med appelsin vil kunne hjælpe mange mod at blive syge.

Myter:

– Du kan ikke booste dit immunforsvar

– Du kan ikke øge dit stofskifte

– Du kan ikke droppe maden (kun korte perioder)

– Du bliver ikke sundere af at gå på en juicekur

– Du kan ikke afgifte eller detoxe din krop

Når du skal lave en juice er det vigtigt du kommer de rigtige ting i. Hvis du kun laver juice på frugter, vil det få dit blodsukker til at stige meget voldsomt, og det er ikke sundt for kroppen.

Du skal altid have flere grøntsager i en juice end frugter.

Hvis du spiser et stykke rugbrød til eller en god portion havregryn, kan du godt drikke juice som primært er lavet på frugt. Men generelt skal der flere grøntsager i.

Jeg bruger juices som en Pick-me-up i løbet af dagen. Som et naturligt kosttilskud, også laver jeg meget juice baseret på selleri, da det mindsker maveproblemer. Hvis du gerne vil juice så gør det som et tilskud/supplement til din ellers sunde kost. Ikke som en kur.

Juice er en god måde at indtage ekstra frugt og grønt, og nemmere for fx børn at få drukket også.

Jeg har en juicer fra Braun, som jeg har købt i Føtex på tilbud. Du behøver ikke det dyreste af det dyreste. Bare den kan juice så er det så fint.

Når du juicer skal du tænke på at nogen fødevare indeholder langt mere vand end andre. Så der skal være en blanding af disse i juicen. Derudover skal du vælge økologisk når du juicer. Da skallen og alt kommer med ned i juicen.

Vandholdige

Selleri, æbler, agurk, gulerod, citron, appelsin, lime, rødbede, pære, melon, bær, grape, vindruer

Tørrer

Krydderurter, kål, salat, ingefær, gurkemeje (generelt rødder)

Du kan komme ekstra væske i som alm vand, eller lave en te, som komplimentere din juice og bland i når den er kølet. Som ekstra fylde.

Drik med det samme:

Du skal drikke din juice med det samme. Du skal ikke lade den stå og oxidere, så mister du en masse gode næringsstoffer. Derfor kan jeg altså klart anbefale selv at juice. Det er sundest og langt billigere.

Kom isterninger i din juice, så den er dejlig kold og forfriskende, og ikke varm og tung.

Rengøring

Det kan være lidt besværligt med rengøring af en juicer. Derfor vælg en du kan totalt skille ad og komme i opvaskemaskinen. Et lille og meget brugtbart trick er at komme en plastikpose i skraldebeholderen på juiceren, så skal den ikke gøres rent.

Du kan faktisk også genbruge resterne som ikke kommer i juicen. Til at lave brød, kager og andet bagværk.

Jeg håber denne guide kan bruges

Skriv gerne til mig hvis du har spørgsmål!

Eller find mig på min Instagram @louiseknygberg

Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s