Gederams – fireweed

Foto: Anne kjær – @klimamusen

Gederams, smukt og spiselig

Gederams er en af de smukke blomster du sikkert har set mange gange, enten plukket den til en buket eller bare nydt dens smukke farver.

Gederams bliver på engelsk kaldt fireweed, det skyldes nok dens meget kraftige farver og dens tendens til at skyde op alle mulige steder i store mændger. Gederams ses nemlig oftes sammen i store grupper, som næsten danner et tæppe af lilla.

Gederams er en staude som kan blive op til cirka 150 cm høj, og den er efter min mening smukkest i sommer månederne når den blomster med sine smukke lyserøde/lilla farver. Gederams er udover en meget smuk plante også spiselig. Nogen kalder faktisk gederams skovens asparges, da de nyeste (unge) skud på planten smager lidt som asparges. Faktisk er det meste af planten spiselig.

Bladene på planten bruges bedst tørret i te hvor den smager lidt som honning, de er ikke særligt gode i rå form. Blomsterne kan bruges til te, men også friske som pynt på kager eller som spiselige blomster i salater.

Jeg bruger dem både i køkkenet, men kan også godt lide at plukke lidt ekstra med til en buket.

Håber du kunne bruge dette indlæg, find mig også her på instagram

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s