Vild urtete

Urtete – skivekamille

Jeg har altid elsket te, men da jeg begyndte at få øjnene op for vild mad var det oplagt at lave mine egne te-blandinger.

Jeg synes det sjove ved at finde vilde urter i naturen, er at blande dem med hverdags ingredienser fra supermarked. Detter har jeg også valgt at gøre med denne te. Hovedingrediensen i denne urtete er den vilde urt skivekamille, som vokser det meste af sommeren i vejkanter over hele landet. Urten er kendt for at have en meget god smag af ananas og bliver derfor også kaldt “pineappleweed”.

Selve urten bruges meget i det søde køkken grundet den milde frugtagtige smag. Den minder lidt om kamilleblomst i smagen og den ligner kamille, hvis man ser bort fra at skivekamille ikke har hvide blomsterblade (se billede nedenfor)

Et billede af vild skivekamille- plukket i Hareskoven

Selve teen består af skivekamille, citronsaft og ingefær skiver. Jeg tilsætte også honning i min te, da det er med til at fremhæve smagen meget. Men kan også bruge skivekamille til at lave en sirup eller ekstrat, så man kan gemme smagen i længere tid.

Håber i kunne bruge denne post, følg mig på instagram

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s