Skovsyre – skovens syrlige krydderurt

Skovsyre – oxalis

Dette er nok en af mine yndlings urter at få med hjem fra skoven. Den er nem at finde da den vokser mange steder i skovebunden, også vokser den også næsten hele året.

Skovsyren er en del af surkløverfamilien og den blomstrer med fine hvide blomster fra april-juni. Den har grønne blade der er hjerteformet, og sidder sammen som en kløverform. Selve stænglen på skovsyren er lyserød næsten pink faktisk, og kan også kendes derpå.

På billedet nedenfor har trukket syren op af jorden så i kan se roden, dette skal man dog ikke gøre normalt, man skal helst bare klippe syren af over roden. Så kan roden nemlig lave nye fine blade og blomster.

Skovsyre smager surt, og skal helst ikke tilberedes men bruges frisk i maden. Jeg synes personligt det er lækkert at komme syren ovenpå salater, kager, hakket frisk i kolde dressinger eller som pynt på kager og i drinks. Smag på den og bliv inspireret til at bruge den lige hvor du mangler lidt syre.

Håber du kunne bruge dette indlæg, følg mig også på instagram

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s