Vild Merian – oregano

Vild Merian – krydderurt

Dette er virkelig guld for mig, og jeg plukker en røvfuld hvert år! Det er nemlig vild merian, andre vil måske omtale den som oregano som er det samme. Jeg har et helt særligt spot hvor jeg plukker hvert år, og jeg elsker det. Jeg tørrer krydderurten så jeg kan bruge den senere på året.

På billedet ovenfor er merian i blomst, på billedet nedenfor er den ikke. Det er bedst at plukke den før den blomstrer da smagen ændre sig lidt efter blomst. hele urten inkl blomster er spiselig. Den blomstrer fra ca juli-september, og står smukt hele sommeren.

Merian bruger vi ikke så meget i det danske køkken, men den mere kultiveret udgave af den oregano kender de fleste nok. Oregano er derfor det samme som merian og de smager af det samme. Forskellen er at oregano er kraftigere og mere parfumeret end den vilde merian. Dog hvis man tørrer sin merian enten i dehydrator eller bare som buket i solen, vil dens smag fremhæves.

Jeg opbevare mit merian i et sylteglas, og bruger den som jeg ville bruge alm oregano. Hvis jeg bruger blomsterne er det gerne friske ovenpå retter, da jeg synes de er smukke og dufter skønt.

Håber du kunne bruge denne post, følg mig også her instagram

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s