Vilde løg og urtesalt

Græs eller vilde løg?

Her lige før foråret starter, kan man allerede begynde at spotte en masse grønne skud hist og pist. Særligt i år er der mange vilde planter der er fremme tidligt, grundet den utrolige milde vinter.

Jeg var ude her i weekenden og gå på Amagerfælled hvor jeg finder disse skønne grønne “vilde purløg/sandløg”. Pt ligner vildeløg faktisk bare græs, og de fleste som ikke har plukket løg før vil måske ikke kunne spotte dem. Men senere på sæsonen bliver de tykkere og højere, og nogen får blomster.

Brug af vilde løg

Vilde løg smager mest af hvidløg, og ikke som et almindeligt løg. Der findes flere forskellige løgplanter i naturen, men sandløg og ramsløg er dem man kan se i starten af året. Senere hen i april kommer skovløgene frem.

Urtesalt

Urtesalt er meget nemt at lave, men man kan anvende lidt forskellige teknikker. Jeg har valgt at tørrer mine vildeløg en smule inden jeg blendede dem sammen med salt, til en pulver let masse.

Du kan også vælge at købe en god flagesalt, og hakke de løg fint og derefter blande i salten. Hvis du vil have lidt længere holdbarhed kan løgene tørres, hakkes og blandes med salten derefter, dog vil salten ikke opnå smag på samme måde af løget.

Håber du kunne bruge dette indlæg?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s